Verbanen Home

Verbanen Logo Home

Een baan die matcht met gezondheid en talenten

Vind een traject voor jouw situatie

Van baan naar baan met échte aandacht voor jou

Een perfecte match, zowel nu als later

Wij zijn van mening dat er voor iedereen een baan is die aansluit bij zijn/haar gezondheid en talenten. Het is onze missie om dit voor zo veel mogelijk mensen te realiseren. Wij zijn er voor iedereen die, om welke reden dan ook, niet meer in het eigen aan de slag kan blijven. Met ruim 100 jaar ervaring helpen wij jou weer duurzaam, en met plezier aan het werk.

Perspectief op werk

Medewerkers die gebruik hebben gemaakt van onze trajecten beoordelen onze aanpak als uniek omdat wij gezondheid en duurzame inzetbaarheid aan werk koppelen. Wij bieden jou perspectief op werk door samen met onze professionals een baan te vinden die naadloos aansluit bij jouw gezondheid en talenten. Met als resultaat: grip op jouw loopbaan, werkplezier en inkomenszekerheid.

Inkomenszekerheid voor nu en in de toekomst

De beste vorm van inkomenszekerheid is het hebben van een baan. In het geval dat jij ziek wordt en/of arbeidsongeschikt wordt verklaard, kom je mogelijk in aanmerking voor een uitkering. Deze uitkering loopt met de jaren af en staat nooit gelijk aan het salaris dat je gewend bent. Om dit te voorkomen, zetten wij ons maximaal in voor jou, zodat jij ook in de toekomst geniet van inkomenszekerheid.

Overzicht in jouw voortgang

Wij bieden je een persoonlijk en online portaal waar jij kan communiceren met jouw coach en je voortgang bij kan houden. Ook heb je op dit portaal de mogelijkheid om:

 • Opdrachten te maken
 • Aan jouw portfolio te werken
 • Een cv te maken
 • Te solliciteren
 • Vacatures te zoeken

Wat levert het jou op?

 • Een nieuwe, frisse kijk op jouw loopbaan
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Handvatten om met plezier aan het werk te blijven
 • Inkomenszekerheid voor nu en de toekomst
 • Een sterkere positie op de arbeidsmarkt

Meer informatie

Contact opnemen?

088 272 62 72

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur 

Of vul het contactformulier in

Contactformulier

Locaties

Bekijk onze locaties

Verbanen TNYT

Bekijk onze video

Van werk naar werk vijf

Hoe ziet een traject
bij Verbanen eruit?

Van werk naar werk
in vijf fases

 1. Bewustwording
 2. Intake
 3. One Day Experience
 4. Interventies
 5. Vinden van een nieuwe baan die past
Bewustwording

Bewustwording

In deze fase maak je voor het eerst kennis met Verbanen. Wij leggen je uit wat je van ons kunt verwachten, maar ook wat wij van jou verwachten. Ook vertellen we je het doel, het nut en de looptijd van het Verbanen-traject. In deze fase is het belangrijk dat we duidelijke afspraken met elkaar maken en dat we commitment naar elkaar uitspreken. Verbanen gaat alleen slagen als alle partijen (werkgever, medewerker en Verbanen) hetzelfde doel hebben en zich maximaal inspannen om dit doel te behalen.

Intake met de Verbanencoach
Intake met de Verbanencoach

Intake met de Verbanencoach

Je maakt kennis met de Verbanencoach, jouw vaste aanspreekpunt en begeleider tijdens de onderzoeksfase. In een persoonlijk gesprek wordt jouw situatie in kaart gebracht en de doelstelling van het traject geformuleerd. Ook bereiden wij jou voor op de aankomende onderzoeksdag: de One Day Experience. Hier vragen wij je om een aantal vragenlijsten te doorlopen.

One Day Experience
One Day Experience

One Day Experience

Verbanen is geen half werk. We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar jouw inzetbaarheid. In één dag wordt deze onderzocht door een bedrijfsarts, een GZ-psycholoog en een arbeidsdeskundige. Deze professionals nemen nog diezelfde dag hun bevindingen met elkaar door om tot een passende aanpak te komen. Hun metingen en inzichten vormen de basis van jouw trajectplan.

Een week na de One Day Experience bespreekt je de uitkomsten van het onderzoek uitgebreid met de Verbanencoach: hoe staat het, ondanks eventuele beperkingen, met jouw inzetbaarheid? Wat voor functies zijn passend? Is de eerder geformuleerde doelstelling haalbaar of zijn er extra inspanningen nodig om eventuele belemmeringen weg te nemen? Denk bijvoorbeeld aan omscholing of trainingen. Samen maken we een actieplan om de kansen op duurzaam passend werk te optimaliseren. Dit resulteert in een uitgebreide rapportage en plan van aanpak, inclusief tijdspad.

Interventies
Interventies

Interventies

Om de slagingskans op het vinden van een nieuwe baan te vergroten, is het mogelijk dat de coach een interventie adviseert. Denk daarbij aan bij- of omscholing, training, of een medische behandeling. Een interventie kan zowel medisch als niet-medisch zijn, afhankelijk van de bevindingen vanuit de One Day Experience.

Vinden van een nieuwe baan die past
Vinden van een nieuwe baan die past

Vinden van een nieuwe baan die past

Samen met onze NOLOC-gecertificeerde Jobcoach zal jij het coachingstraject starten. Het ontdekken en herontdekken van talenten zullen aan bod komen, terwijl inspirerende workshops en trainingen je klaarstomen voor de toekomstige loopbaan. Vervolgens gaat je onder begeleiding van de Jobcoach op zoek naar een passende baan met toekomstperspectief.

Contact opnemen?

Wil jij weten wat Verbanen voor jou kan betekenen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Ik wil contact opnemen