Loopbaanorientatie wg

Loopbaanoriëntatie 

Haal het maximale uit jouw loopbaan

We werken steeds langer door. Zeker in fysiek of psychisch zware beroepen blijkt dat niet voor iedereen even makkelijk. Hoe lukt het jou om jouw inzetbaarheid langdurig op peil te houden in een omgeving die steeds nieuwe eisen stelt aan kennis en ervaring?
 

Inzicht: de beste voorbereiding op verandering 

Om te voorkomen dat je vastloopt, ziek wordt en uiteindelijk je baan moet opgeven, is het belangrijk dat er tijdig wordt gehandeld. Ook om ongewenste financiële gevolgen te voorkomen. Samen onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te blijven. In een huidige (aangepaste) functie, elders in je organisatie of daarbuiten. 

Jouw persoonlijke gesprekspartner

Een loopbaanoriëntatietraject bij Verbanen is een individueel traject, waarbij je tweewekelijks een persoonlijk gesprek met een NOLOC-gecertificeerde Jobcoach hebt op een locatie van Arbo Unie. Het totale traject heeft een doorlooptijd van 3 maanden. 

Jouw resultaten veilig en vertrouwd

De resultaten uit de Loopbaanoriëntatie zijn strikt persoonlijk. Wij zullen deze resultaten alleen delen met jouw werkgever nadat je toestemming hebt gegeven. Jij bepaalt wat je met het verkregen inzicht op jouw loopbaan doet. 

Contact opnemen?

088 272 62 72

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur 

Of vul het contactformulier in

Contactformulier

Locaties

Bekijk onze locaties

Loopbaanorientatie verrekijker

Wat levert de loopbaanoriëntatie op?

Na het traject is voor jou duidelijk:

VB arrow Wat jouw persoonlijke kwaliteiten en drijfveren zijn
VB arrow Wat jouw nog te ontwikkelen kwaliteiten en vaardigheden zijn
VB arrow Welke factoren voor jou van invloed zijn op jouw werkplezier
VB arrow In welke werkomgeving jij het best tot je recht komt
VB arrow Wat jouw realistische loopbaanmogelijkheden zijn
VB arrow Welke stappen gezet moeten worden om de loopbaan
in de gewenste richting voort te zetten

Loopbaanoriëntatie: het traject

Tijdens een intake en kennismakingsgesprek met de Jobcoach breng je jouw loopbaanaanvraag en arbeidsverleden in kaart. Ter ondersteuning werken we hierin met 2 vragenlijsten: de Loopbaanscan en een Persoonlijkheidstest. Ook stelt deze Jobcoach een startrapportage op met plan van aanpak. Tijdens de gesprekken staat centraal  ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’, onderwerpen hierbij zijn:

  • De interesses, drijfveren en kernkwaliteiten
  • Inzicht in de eigen persoonlijkheid
  • Inzicht in leiderschap en ondernemerschap
  • Inzicht in het type werk dat duurzaam passend is
  • Een uitgebreid beroepsadvies

Tot slot krijg je aan het einde van het traject een eindrapportage en advisering van de Jobcoach. Gedurende het traject heb je 24/7 toegang tot een digitale tool met een eigen E-portfolio en toegang tot zelf-tests en een vacaturebank.

 

Roxanne Hutjens

,,Ik heb een loopbaantraject gevolgd bij Verbanen. Wat was dit fijn! Je wordt hartelijk ontvangen en ze luisteren goed naar je. Waar jij behoefte aan hebt, daar springen ze op in. Vooral de persoonlijke aandacht is een pluspunt. Je voelt je een echt persoon en geen nummer.”

Contact opnemen?

Wil jij weten wat Verbanen voor jou kan betekenen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Ik wil contact opnemen

Na oriënteren volgt solliciteren

Wanneer je aan het einde van het traject duidelijkheid hebt over de gewenste richting van jouw loopbaan, biedt Verbanen een optioneel passende training die hierin kan begeleiden:

Verbanen Sollicitatietraining

Dit is een aparte training die vrijwel naadloos aansluit op de Verbanen Loopbaanoriëntatie. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om deze training als opvolgend traject te volgen.
 

Bekijk de training