Verbanen Outplacement landingspagina

  Outplacement
  met focus op talenten én gezondheid

  1. Werknemer
  2. Diensten
  3. Outplacement

  Outplacement

  Een functie naar kunnen en willen

  Er wordt verwacht dat we langer doorwerken en dat is niet altijd even makkelijk. Moet jij op korte termijn door een reorganisatie of om een andere reden afscheid nemen van jouw werkgever? Verbanen onderzoekt zorgvuldig samen met jou welke mogelijkheden er zijn om ook op lange termijn aan het werk te blijven. In de huidige- of aangepaste functie, elders in jouw organisatie of daarbuiten. 

  Inkomenszekerheid en werkplezier

  Wij ondersteunen je in jouw zoektocht naar een andere functie en helpen je aan duurzame inkomenszekerheid en werkplezier. We gaan voor een perfecte match: op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid, maar ook op gezondheid. Om dit te garanderen, kijk jij samen met een aantal specialisten welke baan perfect bij jou past.

  Aandacht van professionals 

  Bij Verbanen krijg je hulp van meerdere professionals. In elke regio werken Verbanencoaches, Jobcoaches, bedrijfsartsen, GZ-psychologen en arbeidsdeskundigen elke dag met elkaar samen om jou een oplossing te bieden die aansluit bij jouw gezondheid en talenten. Onze Jobcoaches zijn daarnaast NOLOC-gecertificeerd, wat een kwalitatief goede begeleiding garandeert.


  Collectief outplacement

  Neem jij samen met andere collega’s afscheid van jouw werkgever? In dit geval spreken we van collectief outplacement, deze trajecten zijn altijd maatwerk. Wij bespreken dan samen met jouw werkgever de invulling van het traject. 

   

  Contact opnemen?

  088 272 62 72

  Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur 

  Of vul het contactformulier in

  Contactformulier

  Locaties

  Bekijk onze locaties

  Wat levert het jou op?

  • Een nieuwe, frisse kijk op je eigen loopbaan
  • Intensieve, persoonlijke begeleiding
  • Handvatten om vitaal en met plezier aan het werk te blijven
  • Inkomenszekerheid voor nu en de toekomst
  • Een sterkere positie op de arbeidsmarkt
  • Een baan die helemaal bij jou past
   

  Minder mobiel? Spreek ons online

  Wij maken de trajecten toegankelijk voor jou door onze service gedeeltelijk online aan te bieden. Is het voor jou moeilijk om alle gesprekken fysiek te voeren? Geen probleem. Wij bieden ook de mogelijkheid om je deels online te begeleiden. Situationeel bekijken we wat mogelijk is. 

  Van werk naar werk vijf

  Hoe ziet een traject
  bij Verbanen eruit?

  Jouw traject
  in vijf fases

  1. Bewustwording
  2. Intake
  3. One Day Experience
  4. Interventies
  5. Vinden van een nieuwe baan die past
  Bewustwording

  Bewustwording

  In deze fase maak je voor het eerst kennis met Verbanen. Wij leggen je uit wat je van ons kunt verwachten, maar ook wat wij van jou verwachten. Ook vertellen we je het doel, het nut en de looptijd van het Verbanen-traject. In deze fase is het belangrijk dat we duidelijke afspraken met elkaar maken en dat we commitment naar elkaar uitspreken. Verbanen gaat alleen slagen als alle partijen (werkgever, medewerker en Verbanen) hetzelfde doel hebben en zich maximaal inspannen om dit doel te behalen.

  Intake met de Verbanencoach
  Intake met de Verbanencoach

  Intake met de Verbanencoach

  Je maakt kennis met de Verbanencoach, jouw vaste aanspreekpunt en begeleider tijdens de onderzoeksfase. In een persoonlijk gesprek wordt jouw situatie in kaart gebracht en de doelstelling van het traject geformuleerd. Ook bereiden wij jou voor op de aankomende onderzoeksdag: de One Day Experience. Hier vragen wij je om een aantal vragenlijsten te doorlopen.

  One Day Experience
  One Day Experience

  One Day Experience

  Verbanen is geen half werk. We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar jouw inzetbaarheid. In één dag wordt deze onderzocht door een bedrijfsarts, een GZ-psycholoog en een arbeidsdeskundige. Deze professionals nemen nog diezelfde dag hun bevindingen met elkaar door om tot een passende aanpak te komen. Hun metingen en inzichten vormen de basis van jouw trajectplan.

  Een week na de One Day Experience bespreekt je de uitkomsten van het onderzoek uitgebreid met de Verbanencoach: hoe staat het, ondanks eventuele beperkingen, met jouw inzetbaarheid? Wat voor functies zijn passend? Is de eerder geformuleerde doelstelling haalbaar of zijn er extra inspanningen nodig om eventuele belemmeringen weg te nemen? Denk bijvoorbeeld aan omscholing of trainingen. Samen maken we een actieplan om de kansen op duurzaam passend werk te optimaliseren. Dit resulteert in een uitgebreide rapportage en plan van aanpak, inclusief tijdspad.

  Interventies
  Interventies

  Interventies

  Om de slagingskans op het vinden van een nieuwe baan te vergroten, is het mogelijk dat de coach een interventie adviseert. Denk daarbij aan bij- of omscholing, training, of een medische behandeling. Een interventie kan zowel medisch als niet-medisch zijn, afhankelijk van de bevindingen vanuit de One Day Experience.

  Vinden van een nieuwe baan die past
  Vinden van een nieuwe baan die past

  Vinden van een nieuwe baan die past

  Samen met onze NOLOC-gecertificeerde Jobcoach zal jij het coachingstraject starten. Het ontdekken en herontdekken van talenten zullen aan bod komen, terwijl inspirerende workshops en trainingen je klaarstomen voor de toekomstige loopbaan. Vervolgens gaat je onder begeleiding van de Jobcoach op zoek naar een passende baan met toekomstperspectief.

  Contact opnemen?

  Wil jij weten wat Verbanen voor jou kan betekenen?
  Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

  Ik wil contact opnemen