Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Rechten en plichten van je medewerker bij langdurig verzuim

Wanneer je medewerker langer dan vier weken niet kan werken vanwege ziekte, wordt dit beschouwd als langdurig verzuim. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel je organisatie als de gezondheid en het welzijn van de medewerker. Het is daarom van essentieel belang dat je op de hoogte bent van de rechten en verantwoordelijkheden van je medewerker, en dat je hem of haar adequaat begeleidt bij herstel en terugkeer naar de werkplek.

Personeelstekort: een uitdaging en een kans

Het personeelstekort vormt in ons land een steeds grotere uitdaging voor vele organisaties. En het wordt alleen maar complexer. Vrijwel in alle sectoren is er wel sprake van een tekort aan personeel, en sommige hebben er meer last van dan andere. Oorzaken variëren van vergrijzing tot een krappe arbeidsmarkt en een discrepantie tussen vraag en aanbod.

Het belang van reflecteren voor je medewerker

Vaak komt het voor dat medewerkers een essentieel 'reflectiemoment' missen tijdens hun werk. Hiermee bedoelen we niet simpelweg een pauze waarin men even bijkletst met een collega of door social media scrolt. We doelen op een moment waarop iemand bewust stilstaat bij het werk dat hij of zij verricht. Dit gebeurt niet altijd gemakkelijk, vooral in organisaties waar de nadruk ligt op het declareren van uren.

Podcast: Hoe maak je van re-integratie 2e spoor een succes?

Ben je benieuwd hoe je als werkgever het beste kunt omgaan met re-integratie 2e spoor? Wil je weten hoe je jouw medewerkers kunt ondersteunen en motiveren om een passende baan te vinden? Luister dan naar onze podcast, waarin Verbanencoach Elisa van den Broek haar tips en ervaringen deelt.

De kloof tussen studiekeuze en de arbeidsmarkt: hoe ga je daar mee om?

Als werkgever zoek je constant naar geschikte krachten voor je organisatie. Je wilt mensen aan boord halen die niet alleen over de juiste kennis en vaardigheden beschikken, maar ook gedreven en gemotiveerd zijn. Maar hoe vind je deze match in een arbeidsmarkt die voortdurend verandert? En hoe zorg je ervoor dat je bestaande team gelijke tred houdt met de ontwikkelingen in jullie sector?

Nog meer nieuws

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over 2e spoor re-integratie, schadelastbeperking en het duurzaam aan de slag houden van jouw medewerker.

Archief nieuwsbrieven