Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Hoeveel kost langdurig verzuim jou en je medewerker?

Langdurig verzuim is een groot probleem voor veel organisaties. Het kan leiden tot hoge kosten, productieverlies en loonsancties als er niet op tijd en adequaat wordt gehandeld. Maar weet jij hoeveel langdurig verzuim jou en je medewerker kost? En wat de impact is op je organisatie en je medewerker?

Inspringen op demografische veranderingen

De Nederlandse bevolking verandert. Er zijn steeds meer ouderen, minder jongeren en meer mensen met een migratieachtergrond. Dit heeft gevolgen voor de economie, de samenleving en de arbeidsmarkt. Er zijn minder mensen beschikbaar om te werken, waardoor het moeilijker wordt om vacatures te vervullen en talent te behouden. Er zijn meer mensen die zorg nodig hebben, zowel thuis als op het werk, waardoor de werkdruk en de verzuimkosten kunnen toenemen. En er zijn meer mensen met verschillende achtergronden, culturen en levensfasen, waardoor er meer aandacht nodig is voor inclusie en maatwerk. Hoe kun je hier op inspelen? En hoe kun je je organisatie klaarmaken voor de toekomst?

Recruitmentfraude: zo bescherm je jezelf tegen sluwe oplichters

Je bent op zoek naar een nieuwe baan of een betere loopbaan. Je vindt een vacature die perfect bij je past. Je solliciteert en krijgt al snel een reactie. De recruiter is onder de indruk van je cv en wil graag met je praten. Je bent enthousiast en bereidt je voor. Maar dan komt er iets raars. De recruiter vraagt je om geld te sturen, je persoonlijke gegevens te geven of een pakket te ontvangen of door te geven. Je krijgt argwaan. Is dit wel echt? Of ben je het slachtoffer van recruitmentfraude?

Hoe scholing jouw organisatie kan helpen in een krappe arbeidsmarkt

Je wilt natuurlijk dat jouw medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn bij hun werk. Maar hoe kun je dat bereiken? Een van de oplossingen is het aanbieden of volgen van leeractiviteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties van je medewerkers. Scholing is niet alleen goed voor je medewerkers, maar ook voor jouw organisatie. Vooral in een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds krapper wordt. 

Waarom een werkervaringsplek een win-win situatie is voor jouw organisatie

Heb je wel eens gehoord van een werkervaringsplek? Een werkervaringsplek is een tijdelijke arbeidsplek voor mensen die na langdurig verzuim weer willen re-integreren op de arbeidsmarkt. Het is een unieke kans om iemand te helpen met zijn of haar herstel en ontwikkeling en kan zelfs leiden tot een arbeidscontract, oftewel: een win-win situatie!

Nog meer nieuws

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over 2e spoor re-integratie, schadelastbeperking en het duurzaam aan de slag houden van jouw medewerker.

Archief nieuwsbrieven