1. De vierdaagse werkweek: een oplossing om verzuim te voorkomen?

De vierdaagse werkweek: een oplossing om verzuim te voorkomen?

AFAS Software, een grote Nederlandse softwareleverancier, kwam vorige week in het nieuws vanwege de revolutionaire keuze om een vierdaagse werkweek in te voeren. Vanaf januari 2025 zullen alle medewerkers een vierdaagse werkweek hebben, waarbij het kantoor op vrijdag gesloten is. Deze dag wordt een 'ontwikkeldag' genoemd, waarop medewerkers tijd kunnen besteden aan persoonlijke ontwikkeling, vrijwilligerswerk of andere belangrijke activiteiten.

20240625 - Werkweek - De vierdaagse werkweek

De organisatie benadrukt dat deze stap in lijn is met de missie om werk leuker en beter te maken. In de verwachting ligt dat de vierdaagse werkweek zal leiden tot innovatie, verhoogde productiviteit en creativiteit, zonder dat er extra personeel nodig is.

Een wereldwijd concept met vele voordelen

Het concept van de vierdaagse werkweek, waarin medewerkers 100% van hun loon ontvangen voor 80% van de gewerkte tijd, is een interessante mogelijkheid om verzuim te verminderen en de werktevredenheid te vergroten. Dit idee, gepromoot door 4 Day Week Global, heeft bewezen voordelen die werkgevers niet mogen negeren.

  • Vermindering van burn-out
    Een van de meest gerapporteerde voordelen van de vierdaagse werkweek is een afname van burn-out. Door minder dagen te werken, krijgt jouw medewerker meer tijd om te herstellen, wat leidt tot een betere balans tussen werk en privéleven. Dit kan resulteren in minder ziekmeldingen en een lager verzuimpercentage.

  • Toename van productiviteit
    Interessant genoeg kan minder werken juist leiden tot hogere productiviteit. Jouw medewerker wordt aangemoedigd om efficiënter te werken en de beschikbare tijd beter te benutten. Dit betekent dat de kwaliteit van het werk kan verbeteren, terwijl de hoeveelheid verzuim afneemt.

  • Betere medewerkersretentie
    Een vierdaagse werkweek kan jouw bedrijf aantrekkelijker maken voor potentieel talent en ervoor zorgen dat huidige medewerkers langer bij je blijven. Dit vermindert de kosten en moeite van werving en training van nieuw personeel, en draagt bij aan een stabielere werkomgeving.

De vraag die je jezelf moet stellen is of een vierdaagse werkweek ook interessant is voor jouw organisatie. Kunnen de voordelen van verminderd verzuim, verhoogde productiviteit en betere medewerkersretentie jouw bedrijf helpen? De kans is groot dat dit concept niet alleen verzuim helpt voorkomen, maar ook de re-integratie van zieke medewerkers kan vermijden door een betere werk-privébalans te creëren.

De vierdaagse werkweek kan wellicht een innovatieve manier bieden voor jouw organisatie om verzuim te voorkomen en de tevredenheid en productiviteit van jouw medewerker te verbeteren.

Wat zijn jouw gedachten over een vierdaagse werkweek in jouw organisatie? 

Deel deze pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht