1. Werkgever
  2. Outplacement
  3. Collectief outplacement

Collectief outplacement

Dé oplossing bij collectief baanverlies

Een reorganisatie kan vroeg of laat in elke organisatie voorkomen. Of zelfs nog drastischer: collectieve boventalligheid. Wanneer een dergelijke situatie zich in jouw organisatie voordoet, kan de huidige functie van jouw medewerker(s) overbodig worden. Met als gevolg: dreigend baanverlies en daarmee inkomensonzekerheid. Daarnaast krijg je mogelijk te maken met afspraken vanuit een sociaal plan. 

Financiële zekerheid, voor jou en jouw medewerker

Eén ding is voor jou zeker: jij wil dat jouw medewerker elders goed terechtkomt en dat zijn of haar inkomenszekerheid veilig wordt gesteld. Hoe is outplacement in jouw organisatie geregeld? Hoe zorg je ervoor dat er voor medewerkers een alternatief is als ze mogelijk hun functie niet kunnen behouden? Ons antwoord: Verbanen collectief outplacement. De kosten die je maakt voor een outplacementtraject kunnen veelal in mindering worden gebracht op de transitievergoeding. Ook voldoe je in veel gevallen aan de eisen die voortkomen uit een sociaal plan.

Alle voordelen op een rij:

  • Expertise op het voorkomen van financiële schade voor jou en jouw medewerker
  • Korte lijnen: je hebt contact met 1 vast aanspreekpunt 
  • Gerichte, intensieve en persoonlijke begeleiding van jouw medewerker
  • Een perfecte match, door onze aanpak door de koppeling van talenten en gezondheid 
  • Je draagt bij aan goed werkgeverschap: jij houdt je medewerkers duurzaam aan de slag

Contact opnemen?

088 272 62 72

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur 

Of vul het contactformulier in

Contactformulier

Collectief outplacement is maatwerk

Een traject afgestemd op jouw situatie

Iedere situatie is anders. In geval van collectief outplacement bestaan onze trajecten daarom altijd uit maatwerk. Door grote verschillen in situaties, inhoudelijke eisen en beperkingen uit een sociaal plan, bieden wij niet 1 vast traject, maar kijken we samen met jou en jouw werknemers naar de nodige toepassingen.

De juiste zorg voor jouw medewerkers

In de meeste gevallen komt het voor dat jouw medewerker een onderzoeksfase doorloopt met een Verbanencoach. Hier kijken ze samen naar de arbeidswensen, vaardigheden en gezondheidsmogelijkheden van jouw medewerker. Vervolgens coacht een Jobcoach jouw medewerker aan de hand van een plan van aanpak naar nieuw werk. De mate van aandacht en coaching is wederom situatie gebonden.
 

Meer weten? Neem contact op.

Contact opnemen

Aanvullende dienstverlening

Workshop en begeleiding aanzeggesprekken

Slecht nieuws komt altijd ongelegen. Maar wat is je aanpak wanneer jouw organisatie om wat voor reden dan ook te maken krijgt met collectief ontslag? En jij dit nieuws moet vertellen aan jouw medewerkers? 

Wij leren je: 

  • Hoe je om moet gaan met uiteenlopende emoties die medewerkers kunnen ervaren wanneer zij boventallig worden verklaard
  • Welke aandacht je geeft aan medewerkers die wel in de organisatie kunnen blijven

Additionele dienstverlening

Ook trainen en ondersteunen wij jou bij het voeren van ontslaggesprekken. Een onderdeel hiervan is het hanteren van de juiste toon en focus in je communicatie naar jouw medewerkers. 

Daarnaast kunnen wij de eerste opvang voor medewerkers die ontslagen worden organiseren. Deze dienstverlening is ontwikkeld in samenwerking met de bedrijfsmaatschappelijk werkers en arbeids- & organisatiedeskundigen van Arbo Unie en is vanuit Verbanen beschikbaar.

Contact opnemen?

Wil jij weten wat Verbanen voor jou en jouw medewerkers kan betekenen,
een afspraak maken of direct een offerte ontvangen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Ik wil contact opnemen